Το όνειρο του Ιωσήφ




Θεόδωρος Κουτρούκης

 





Ο γιατρός, που άκουγε στο όνομα Ιωσήφ, το είχε ξεκαθαρίσει μέσα του. ‘Ένιωθε ανώτερος άνθρωπος. Δεν ήθελε να τον πλησιάζουν όσοι έμοιαζαν διαφορετικοί από εκείνον. Ονειρευόταν έναν νέο κόσμο.
Πρώτα από όλα δεν επιθυμούσε κοντά του τους ψυχικά πάσχοντες. Ήθελε να φύγουν. Να μην έχει καμία επαφή μαζί τους. Προσπάθησε να τους διώξει όσο πιο μακριά μπορούσε.
Ύστερα ήρθε η σειρά εκείνων που είχαν διαφορετικό χρώμα και θρησκεία. Τους μισούσε. Δεν είχε συνηθίσει το συγχρωτισμό με αυτούς στον τόπο του. Θεωρούσε ότι θα τον μόλυναν. Έκανε ότι μπορούσε για να τους εξοβελίσει στο πυρ το εξώτερο.
Αργότερα ξεσπάθωσέ εναντίον των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Του έφταιγαν κι εκείνοι. Αυτούς δεν μπορούσε εύκολά να τους διώξει γιατι ανήκαν σε καθώς πρέπει οικογένειές αλλά προσπάθησε, όσο μπορούσε, να πετύχει τον εξευτελισμό τους,
Αυτό ήταν το όνειρο του Ιωσήφ. Να απαλλάξει τον κόσμο από εκείνους που ο ίδιος θεωρούσε κατώτερους και υπάνθρωπους. Ο γιατρός είχε αφοσιωθεί σε αυτό το σκοπό και ονειρευόταν τον εαυτό του σε ένα κόσμο τέλειων υπεράνθρωπων. Φαντάζεστε πως θα ήταν ο κόσμος γύρω μας αν επικρατούσαν οι απόψεις του γιατρού;

Υστερόγραφο: Ο Ιωσήφ Μένγκελε (Josef Mengele, 16.3.1911, Γκίντσμπουργκ, Γερμανία – 7.2.1979, Βερτιόγκα, Βραζιλία) ήταν Γερμανός γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου και διαβόητος ιδίως για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους, τα οποία οδηγούσαν συνήθως στον θάνατό τους. Έμεινε στην ιστορία ως ο Άγγελος του Θανάτου (Todesengel von Auschwitz).Ευτυχώς οι απόψεις και οι πρακτικές που πρέσβευε ο Ιωσήφ Μένγκελε δεν επικράτησαν. Οι λαοί της Ευρώπης συμμάχησαν και σταμάτησαν τη θηριωδία των ευγονικών απόψεων και πρακτικών. Η συμμαχία των κρατών του τρόμου και της μισαλλοδοξίας συντρίφτηκε από τον πατριωτισμό των πολιτών. Έτσι, οι ψυχικά ασθενείς, οι φυλετικά διαφορετικοί και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν παρατάσσονται πιά στις εισόδους των κρεματόριων, ούτε στις κλίνες των ιατρικών εργαστηρίων που κατασκεύαζαν την Άρια Φυλή. Αντιθέτως περπατούν ελεύθερα ανάμεσα μας δίνοντάς πολυμορφία και πλούτο στη ζωή μας. Πρέπει όμως να εφησυχάζουμε; Σε καμία περίπτωση. Ανθρωπόμορφα κτήνη σαν τον γιατρό Ιωσήφ Μένγκελε ζουν ακόμη ανάμεσα μας. Περιμένουν την ευκαιρία να ξεράσουν το μίσος και τα συμπλεγματικά τους  σύνδρομα, τα μόνα συναισθήματα που μπορούν να φωλιάσουν στην καρδιά τους.   





 Σημείωση: Η εικόνα αναπαρίστα τους περίφημους Υπερανθρώπους που επιδίωκε να κατασκευάσει η Ναζιστική Γερμανία.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Κεϋνσιανισμός σήμερα

Χριστιανισμός και Συνδικάτα

5 Ιουλίου 2015: Πονηριές της Ιστορίας ή Ιστορία των Πονηρών;